Mar 23, 2016, 9:05 PM

Мисълта лети 

  Poetry » Love
311 0 2

                                                                           Мисълта лети

 

За любовта, за  миналите дни

в люлякова нощ буден остани,

че в този ден си огрян и се роди

и още мисълта ти красива бди.

 

Годините вървят по-бързо от нас.

редят се радост и щастие всеки час.

Разгърни душата  и в нея прочети

съдбата ти заръча обич и ти шепти.

 

Обичай, разгърни себе си за живот

старините не вещаят да живееш като скот.

Една зряла мисъл до кости те пронизва.

Дар малка теменужка!Бог те орисва.

 

Честит да бъде рождения миг

крещи душата и превръща се във вик.

И любов дерзае!... Страст мъжка!..И мечти!...

Бъди слънце! Бъди изгрев! Мисълта да лети!....

 

 

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??