Apr 24, 2014, 11:05 AM

Мой принце на светлината 

  Poetry » Love
388 0 1

Кажи ми, мой принце на светлината,
какво е да се влюбиш във онази,
на пълнолунието дъщерята,
непокръстена, недоопазена?

 

Кажи ми, наследнико на слънцето,
какво е нея да сънуваш – с тъмна кръв,
по небосводи черни скърца
и в нощи беззвездни залага стръв?

 

Кажи ми,  какво е да искаш
тази, която не ти е от чергата?
Идва ли ти в безкрая да се разплискаш
или ще станеш, като нея, неверник?

 

Кажи ми, мой принце на светлината,
твърде кръгла ли ти е моята луна?
Ще танцуваш ли с мен и самодивите в гората
или ще трябва аз да се преродя в зора?

 

 

23.04.2014г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • О изненадах се!Не си падам особено по любовните излеяния .Но това стихотворение ми допадна.Има мистика.
Random works
: ??:??