Щъркелчо, почакай,
стига с клюна тракай!
Към топъл юг, далечен,
аз знам, ще тръгваш вече.
Ти вземи ме, моля,
да летим на воля!
Отдавна си мечтая
света да опозная.
В Африка гореща
уреди ми среща
с тигър, носорог и слон,
даже с бабуин на клон.
С дете в далечен край
там ти ме запознай.
А напролет пак от юг
двама ще се върнем тук!
© Мария All rights reserved.
не мога да ти се нарадвам, мила Мария...
честит празник на поезията..
бъди щастлива...
най-сърдечно..