May 9, 2012, 6:39 PM

Молба 

  Poetry » Love
470 0 3

Недей да се тревожиш за миналите страсти

и голото ми тяло кому било утеха.

Не можеш да ме съдиш. Живота  ми на части

да съдереш и хвърлиш като ненужна дреха.

 

Какво преди било е – не, няма да узнаеш...

Сега ме имаш цялата – отдадена и топла.

Не ме измъчвай, спри! Не бива да гадаеш...

Сърцето ми – сълза е. А миговете – вопли.

 

Дори да ти разкажа за бившите ми чувства,

това ще промени ли сегашната ни близост?

Обичай ме, пази ме, отглеждай ме изкусно,

душата ми разтварай и цял във нея влизай.

 

Благодари, че можем, в оставащото време,

по пътя за Нататък, без много да му мислим,

две глътки нежност, шепа любов да вземем

и двамата щастливи в пръстта да легнем чисти.

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??