На този ден, когато
Ти Сина си не забрави
и от мъртвите Го възкреси,
към Тебе искам да отправя
единствена молба:
Всесилни Боже, нам прости -
на неразумните човеци
и дай ни сили да изгоним
от сърцата свои злото,
да чуем разума и любовта,
че на този свят да няма
деца с разплакани от глад очи.
Деца да не растат без ласка,
децата болка да не знаят.
Непораснали деца да не умират.
На колене те моля да ме чуеш.
И ако можеш - направи го!
Нали ти сам човека сътвори
по подобие на тебе.
Сега над него се смили
и от злото избави го.
Не сме ли всички ние
твои непораснали деца,
Всесилни Боже?
© Юлияна All rights reserved.