Оставете ги: те са слепи водачи на слепци; ако пък слепец слепеца води, и двамата ще паднат в ямата. Матей 15.14.
Нарисувай ни с Твоята четка, Художнико!
Грозотата на тежките наши недъзи
в красота превърни я, единствен Ти можеш го!
Нарисувай ни, само Те моля, побързай!
Виж как дръзко смъртта по планетата шества!
Кръвожадна и яростна, дрънка с оръжия…
Все по-страшни, злокобни, са новите вести.
Ах, светът се побърка, защо да се лъжем?! ...
Полетял е стремглаво към своята гибел!
Ще превърне Земята от рай в преизподня!
Като стадо сме кротки, мълчим като риби…
Поверихме на алчни слепци да ни водят!
Нарисувай ни с Твоята четка, Художнико!
Пропастта приближили сме вече на хвърлей!
Вразуми президенти, крале и велможи!
Нарисувай ни, моля Те! Само побързай!...
Албена Димитрова
5. 5. 2023.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.
Бог да ни е на помощ!