Oct 18, 2016, 3:23 PM

Молитва за българи в чужбина 

  Poetry » Civilian
1242 1 1

Стъпваме тука на своя земя 
и дори да е трудно се справяме.
При нашите близки е чужда твърдта...
и на чужди езици говори се.

Тук се говори на Българска реч
със голямата, главната буква.
Стопля някак си, даже във скреж 
балканският студ да оковава земята.

Майко, Българийо, как тъй можа?
Своите свидни деца да прокудиш.
Хляба да дирят в чужда земя, 
а ти за тях да не линееш...

Боже, стопли им душите със радост!
Дай им утеха, и сила, и мъдрост!
Господи, давят сълзи моят глас, 
но ти ме чуваш, и молитвата сбъдваш.

Имаме чудна, красива земя!
Море, планини, и простори!
Ала, безлюдна, земята ни опустя, 
щом ги няма до нас близките хора...
 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дали е толкова "висока" литерарура или не, не е толкова важно. Но изплаканото, почувстваното, показаната болка е налице. Учудвам се, че даже и в "поезия" коментарите са все по-малко. Не знам не четем ли, време ли нямаме, или грижите и неволите са все повече, за да мислим за душевното! Отдавна не съм надниквал при теб, сега ще прочета последните ти неща.
Random works
: ??:??