Момчето от магазина
Гледаше навън,
подпрян на лакти:
миришещ на кебапчета
пазарен ден.
Двама в трета възраст
разменяха си факти,
загледани в минаващата
блузка от сатен.
Подминах ги
и влязох в магазина.
Две надежди ме погледнаха така,
че неволно в ирисите им
застинах -
очакваща, непитаща жена.
Пристъпих бавно,
под магия,
помолила съдбата мълчешком
от тези две надежди да отпия
и вечер да посрещам
в своя дом.
© Лакрима All rights reserved.
Лора,много си мила,благодаря за хубавите думи!Весели празници и на теб!
Пророк,благодаря много и на теб,че намина!
Никола,много ме зарадва,благодаря ти!Весела Коледа!
Вили,благодаря и на теб!Дано тази Коледа донесе желаното чудо на всеки от вас!Весели и спокойни празници!Прегръщам ви!