Nov 10, 2021, 10:24 AM

Момичето и чайките 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
295 0 0

                                Момичето и чайките

 

 

 

С красива бяла рокля и боси крака,

младо момиче върви сега по брега.

Вълните галят нейните нежни крака,

върви и оставя по пясъка диря една.

 

А от небето чайките го поздравяват

и галят лицето му със своите крила 

Падна едно перо, те му го подаряват,

взе го то, докоснаха малкото сърце.

 

Красиви птици, другарки на морето,

бели птици, излъчващи бяла чистота.

Те малкото момиче усещат от сърце,

едно малко дете с мила и добра душа.

 

Те спускат до него и бързо отлитат,

погалили го нежно със свойте крила.

Като че ли му говорят те и отлитат,

а то им маха за довиждане с ръка.

 

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??