Oct 16, 2007, 10:49 AM

Момичето, което... 

  Poetry
709 0 12
 

Момичето, което не искаше да бъде жена,

излезе на среща със своята невинност.

Пристигна навреме с развързани кецове

и седна в края на пейката (до кошчето).


Момичето, което не можеше да бъде жена,

извади от раницата надраскано огледало

и прегледа каталога с изкуствени погледи.

Невинността закъсняваше. (И този месец.)


Момичето, което не трябваше да бъде жена,

изниза бавно лявата си развързана връзка.

Колебаеше се дали да обеси на нея чакането

или да направи каишка за ходещи кошчета.

© Мария Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??