Mommy, are you crying?
(Мамо, плачеш ли?)
"...Една майка всичко прощава!"
Майчице, мила и свидна,
откъде пак идеш уморена.
Сподели с мен,
не тегли тез окови тежки.
Едничка си ти,
една на света.
Свят, изпълнен със зверове,
под твоето ранено крило
спокойно е!
Страхът от теб бяга
и денят свършва,
когато зърна те.
Всички други не ме разбират,
че при теб съм в безопасност.
Научи ме, мамо,
като теб да бъда
и когато дете имам,
закрила да давам.
Защото един пагубен ден,
когато крилото ти го няма,
сама в битката ще остана.
© Аннабел Енчева All rights reserved.