Бяла жена в черно облечена,
тихо във храма се моли.
Бяла жена - на Бога обречена,
минала през труд и неволи.
Потърсила Бога - той я избрал
за негова сянка във храма
и с вяра и обич я надарил,
щом пристъпиа прага.
Шепнешком молитва отправя,
към нашият Бог, към бащата,
за спасение на човешкия род,
за благодат над земята.
© Стефка Брайнова All rights reserved.