Nov 17, 2011, 8:20 PM

Море 

  Poetry » Other
474 0 1

 /на Васил  Р./

 

 

На пейката, до паметника, там,

небрежно пушат своите цигари,

горди като палози в талян,

старите созополски рибари.

 

 

Достойни мъже на града,

волни като полета на гларус,

сурови като мъжка сълза

и нежни като песен на Даларас.

 

 

Морето взима и дава:

на някои много, на други всичко.

Моряшкото сърце умее да прощава

и затова безкрайно много го обичат!

 

 

 

Паскал Кюмурджиев

15.11.2011 г.

© Паскал Кюмурджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??