"Над Бъкингамския дворец и Уиндзорския
замък се появи двойна дъга, точно по времето,
когато беше съобщено за кончината на кралицата."
Коментар от британски медии
Нейно величество чакаше тази дъга.
Знаеше тя, че е мост към съпруга ѝ Филип.
Тръгна по нея с усмивка и светла тъга.
Целият свят се разтърси от мъка и хлипове.
В замък Балмора остави последния дъх,
плачат душите на принцове и на принцеси.
Беше кралица, а пътят ѝ, горд като връх,
десетилетия седем – в коронна процесия.
Крайно отдадена, служеше тя на народ,
който във нея открил бе Кралицата майка.
Днес короняса с дъгата небесният свод
тази, която съпругът в отвъдното чака.
Нека с топовни салюти изпратим Ви там,
дето покоят заслужен завинаги властва.
Скъпа кралице, не цвете, а стих ще Ви дам.
Нашата обич в човешка молитва прераства.
09.09.2022
© Мария Панайотова All rights reserved.