Земята се събужда
под топлата ми длан -
една човешка длан
е толкова мъничка.
Земята се събужда
и моят дом, от слънцето облян,
се кипри пак на старата ни
уличка.
Земята се събужда
и старата гора
усмихва се
под ласките на вятъра.
Земята се събужда,
а старата река
умира зиме
и се ражда лятото.
© НЯКОЯ All rights reserved.