Питам се къде е моят свят
Как излиза се от този кръговрат
Като пръстен без начало и без край
Искаме животът да е рай
В шемет се въртим безспирно
Все живеем набаирно
В лудост моят свят живее
За да може да се оцелее
Питам се къде е моят свят
Скрит във всеки шарен цвят
Цветно искам да живея
В лудост да горя и да се смея
Моят свят е пъстър шарен
Слънчев съм във него лъчезарен
В много светове живея
С много цветове лудея
И не искам да сивея
Омръзна ми да крия
Да съм тия и ония
Дет' се правят на светия
Знам къде е моят свят
Ей го шарен и на всички ни познат
© Любомир Деничин All rights reserved.