Моята камбанка
Мълчиш с език прехапан, вярна ми камбанке.
Звъня с години за живота и смъртта.
Над мен и теб минава грозната й сянка -
сърцето ти да бие в черквата на вечността.
Ти будеше заспалите във тишината -
свестяваше ги със бунтарския си вик.
Ранена, галеше слуха като соната -
говореше със словото на елегик.
Въжето ти от много дърпане се скъса.
Нима се свърши болката на твоя глас?!
Нима да будиш и да галиш ти прекъсна?
Нима ударил е последният ни час!
Преди прекрасно беше - слушах те с душата.
Горяхме с тебе, а сега сме само прах...
Добре, да тръгнем тихо... вземам си нещата...
Оставям на земята детския си страх.
На тебе вярвам, че когато се преселим
в отвъд, ти пак като поет ще ме родиш.
Възкръснали - деца на вечната неделя.
Тогава в храма на небето ще звъниш.
© Върбан Колев All rights reserved.
Поздрави от мен!!