Мразя се за това, че те обичам!
Мразя се и за това, че те срещнах!
Боли ме, че отново любов те наричам
и да те забравя можел съм, но не исках.
Да, винаги си тръгвах, но все пак се връщах.
Разочарован бил съм, и днес отново съм,
и вярвал съм на твоите думи празни,
както на надежди и обяснения разни!
Мразя се и, вярвай ми, вечно ще се мразя,
че допуснах твоята усмивка да ме нарани.
Душата ми разкъсана на парчета е,
но свикнал съм с тази моя мисъл.
Колко пъти да те прегърна аз съм искал
и за това, за това вечно ще се мразя,
че ако трябва в гроб за теб ще вляза.
© Илия Кузев All rights reserved.