Apr 14, 2021, 11:18 AM

Муза 

  Poetry » Phylosophy
198 1 1

Слушам стара песна

поместувајќи се

меѓу две географски точки

и гледам како тиркизот

менува костуми во морето.

 

Својата муза ја фрлив

во пространство од воздух,

а потоа најдов логорски оган

каде може да се стопли.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??