Чета във нета тук за фонографа...
измислен бил от Кро и Едисон.
А после Берлингер е патентовал
изделието ново - Грамофон.
Обаче глупости са туй, от памтивека
известно е - създателят е Бог!
И немислима глупост за човека
е да си мисли, че мислител е дълбок.
Върти се все така, красиво-синя
в краката ни Планетата Земя!
Дали е само плоча или диня?
Не зная. Но е Музика. И Красота.
© Ангел Милев All rights reserved.