Jul 23, 2008, 10:11 PM

Музо моя 

  Poetry » Love
616 0 6
                     Музо моя

Музо моя, тъжна - натъжена,
де се скиташ, що не си при мене?
На сърни сълзите ли събираш,
че за мене време не намираш?
Самодивски сборища ли търсиш,
че дома не можеш да се върнеш?
Или със русалки си играеш,
та за мен не искаш и да знаеш?
Музо моя, тук ела, смили се!
Сълзи ми са като на сърните,
дето паднат и земя изравят,
твойте мъки в тях да се удавят!
Самодивско биле нося в длани,
ще ти дам – при мене да останеш!
Ще те срещна с поглед на русалка,
и ще те обичам...Спри за малко!
Музо моя, ти ли ме ориса
да не виждам брод без теб?
                                          ВЪРНИ СЕ!!!






© Теменужка Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??