May 29, 2009, 9:08 PM

Мъж 

  Poetry
580 0 1

 Мъж

 

Всички казват лесно му е на мъжа,

но не знаят колко трудно е всъщност!

Родени сме да даваме, а не да получаваме.

Научени сме да се борим,  да не се предаваме.

Градим любов, градим морал и се раздаваме,

тревожим се, терзаем се и съжаляваме.

Създаваме семейства, създаваме деца,

стремим се да получим одобрение на всяка цена.

Работим усилено и се притесняваме

какво ли бъдеще им осигуряваме.

Учим се да преценяваме и оценяваме,

обичаме, разбираме и прощаваме.

Мъж, това не е илюзия, това не е мечта.

Това не е прищявка, това е съдба!

© Павел Миланов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??