Dec 17, 2013, 9:55 PM

Мъжка прегръдка за сбогом 

  Poetry
454 0 2

на Вася

 

Три години делихме сълзите

и усмивките бяха за двама.

Аз не помня да бяхме сърдити

и не помня скандал, нито драма.

 

Аз си ходих при своите близки,

но се връщах при тебе отново.

Ти си тръгваш сега, а не искам.

Как се казва: Приятелю, сбогом?

 

Знам, че там те очаква детето

и жена ти, и всички роднини...

Но когато те чувствам в сърцето,

как това да приема, кажи ми?...

 

Днес познах най-голямата болка -

за последно приятел да виждам.

За успеха ти Бога ще моля,

ще проклинам раздялата трижди...

 

Как препуска часовникът бясно,

а минутите спомени тикат.

Сълзите се стичат безгласно,

а очите с мъглата привикват.

 

Ще се моля на Бог да те пази

и да бди над твойта Родина.

Най-голямата болка е тази

в емигрантска, проклета чужбина.

 

Полет лек от сърце ти желая.

После знаеш - стъпка по стъпка.

Аз оставих съвсем за накрая

моята мъжка прегръдка.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно е приятелю. Поздравявам те!
  • Съжалявам, Вал.
    Спомних си някои неща от преди...
    Трогателно-боляща е тази последна стихотворна прегръдка.
    Пази си хубавите спомени.
Random works
: ??:??