Не ме гледай с тези лъжовни очи
и моля те, нищо не казвай,
поне за миг замълчи,
с мълчание днес ме наказвай!
Спри! Недей! Не ме целувай!
Твоята целувка вече горчи.
На влюбена не се преструвай
и повече не ме мъчи.
Вечер не лягай до мен!
Не ме прегръщай насън!
В съня си недей ме завива,
знам, че студено е вън,
но не от студ сърцето ми се свива!
Не ме гледай с тези виновни очи,
за сбогом нищо не казвай,
поне днес не плачи,
вината си днес не показвай!
© Велин All rights reserved.