Мълчи, когато пие от покруса...
Мълчи, когато наркодилър спре...
Мълчи, кога синът му се надруса...
Мълчи, когато щерката метреса е...
Мълчи, когато лъжат го с цената...
Мълчи, когато в автобуса го крадат...
Мълчи, когато съкращават "ЩАТ"-а...
Мълчи, кога с жената гладни спят...
Мълчи, когато готви си коприва...
Мълчи, когато трепят и дете...
Мълчи, когато "ТЕЦ"-а го одира...
Мълчи, когато някой тока спре...
Мълчи, дори, когато мизерува,
а Жълтата е с него на кафе...
Мълчи, когато Гюргю пазарува...
Мълчи, когато Йово го тресе...
Мълчи и тайно сбира злоба...
Мълчи, ядосан, ала не на мен...
Мълчи и мисли чак до гроба:
-И язе че изОкам некой ден!
© Красимир Дяков All rights reserved.