Dec 12, 2010, 9:50 PM

На 50 

  Poetry
388 0 2

Ах, колко хубава е есента,
алеите със жълт килим застлала.
Обичам уморените листа,
които бавно върху него падат.

Обичам вятърът със полъх тих
да ми донася мириса на шума.
Последен слънчев лъч във шепа скрих
и с него есента ще нарисувам.

Далече ми е още есента,
не искам с лятото да се прощавам.
Очаквам с нова трепет пролетта.
А зимата? За нея ще забравя...

© Петър Пенев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??