Бабо, ако можех да ти кажа...
Че спомням си онези дни,
и често, бабо, си поплаквам...
Защото ти при нас не си.
Спомням си те в сутрините тихи...
Още не запяло първото петле...
Ти ни месеше онази пита...
От която не оставаше парче.
И помня,мила бабо...
Как чорапките плетеше ни...с любов...
Плетка след плетка,след плетка...
И така до последния бод.
Помня, бабо, как изпращаше ни-
Чак до външните врати...
И тъгуваше с усмивка, бабо...
че бързо времето лети.
Всичко аз бих дала, бабо...
Ако можех да те видя пак...
Да те прегърна силно, мила бабо...
И да бъдеш тук с нас.
© Исс All rights reserved.