Nov 16, 2016, 4:47 PM

На България 

  Poetry » Odys and poems
465 1 6

Обичам аромата ти на пролет
и песента на ранобудните пчели.
Обичам твоя лястовичи полет
преди дъждецът тих да завали.

Обичам на морето ти прибоя,
каймакът на пенливите вълни.
Обичам небосвода ти просторен,
оглеждащ се във моите очи.

Обичам твойта кестенова сянка.
И люлките върбови над брега.
И върховете с гордата осанка,
обвити в белоснежна пелена.

Обичам всяка алена черешка
попила сладко в устните ми жадни,
нозете ми отпуснати небрежно
от клонче над зелената ливада.

Обичам тебе – 
цъфнало кокиче,
стопило ледове с усмивка бяла.

Обичам!...
Толкоз много те обичам!
Че цялата си обич бих ти дала…

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??