Mar 16, 2011, 8:45 PM

На дувара 

  Poetry
661 0 0

На дувара

 

С течение на времето неясно,

и дъждовете, дето я валяха,

тя стана силна и прекрасна,

и тихо помъдря, и май порасна.

 

Със полъха на времето – шега,

и ветровете, дето я навяха,

тя стана мълчалива и сама,

свой собствен спътник, собствена следа.

 

Със тропота на времето – без гара,

и със мъглите, дето състариха я,

тя стана сивкав спомен надпревара.

 

Поседна и зачака на дувара.

© Владислава Генова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??