Nov 13, 2012, 1:08 PM

На гърба на белия лист 2 (фрагменти) 

  Poetry » Other
564 0 3

Това му е хубавото

да си млад поет –

Да си тръгнеш преди да си дошъл

Да се пребориш след първия час

на последната победа

Да се излегнеш върху себе си

 

Мога да продължа да изброявам

 

Това му е хубавото да не започваш

 

* *

 

Далеч зад оградата

нисокосните лъчи лежат

 

Там пиещият

среща своя взор

 

Там никой дойде и опита

 

 

**

 

Gemini

Един от нас трябва да умре

Един от нас трябва да прегърне страха

Да сграбчи недопустимата вечност

Да обезсмисли

пътя на насрещностите

И смело да измисли

краткия си ден

 

 

***

 

В градините на вишневи слова

откри света

и в седмия си кръг нощта притихна

орисала най-птичата съдба

 

В градините на тихите листа

приседнал плахо до скръбта

рисува първия ни ден

и бавно тръгна след смъртта

 

***

 

Колко е глупаво...

Една малка дебелокрака португалка

По нея строшените бутилки

изпълват празните си погледи

Банкнотите

изхарчили стари образи

Масата

И кафявите очила на Реймънд Карвър

 

Колко е глупаво

когато си го помислиш...

 

 

***

 

Болката реши

че ще се чувстваме на място

Тръгнах си за да се върна

 

Ненуждие

 

***

 

 

Нежизнеспособен съм –

Това ми е типична черта

Хайде сега –

Всички на дохиото

***

 

Спиртно потопен

из буркана на музите

се опирам на отсрещната тераса

и питам –

Така ли ще я караме

съселяни

 

***

 

Върху себе си се боря

Аз съм тепихът Аз 

                       5.12.2008г.

© Донърджак All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ако не ставаше дума за астрология, щеше да се получи страхотна игра на думи!
    Както винаги - замислящо!
  • Да!
  • "Върху себе си се боря
    Аз съм тепихът Аз "-Това ми е достатъчно!Браво!
Random works
: ??:??