Dec 21, 2011, 1:25 AM

На Игнажден 

  Poetry » Other
1965 0 8

 

 

Полазиха ни грижи и тревоги.

И песимизъм дните ни вгорчи.

Мечтите ни – сираци босоноги –

във нас се взират с питащи очи.

 

Полазиха ни болести и вопли.

Издебнаха ни грапави беди.

Угаснаха усмивките ни топли,

и  топлите ни  мисли отпреди.

 

Полазиха ни разочарования,

проблеми и дилеми – цял керван.

Забравени са нежните сияния

и пътят ни е в сиво омотан.

 

Надяваме се Господ да ни пази.

И молим Му се пътят да е лек.

Кога, кажете ми, ще ни  полази

един добър, достоен, чист Човек ?

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??