May 29, 2012, 9:36 PM

На излизане от кризата 

  Poetry » Humour
451 0 3

На излизане от кризата

се поглежда бай Илия –

скъсала му се е ризата:

уж в Европа – пак е в тия...

 

На пазара – стоки разни,

но – голяма скъпотия!

А джобовете му празни:

уж в Европа – пак е в тия...

 

Със заплащането – сложно –

нито врат е, нито шия;

на моменти – невъзможно:

уж в Европа – пак е в тия...

 

В магазина – изобилие!

Дават и на вересия –

мила нашенска идилия:

уж в Европа – пак е в тия...

 

Че бюджетът не достига,

с мъка мисли бай Илия!

Мига като шушумига:

уж в Европа – пак е в тия...

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??