Aug 18, 2014, 2:05 PM  

На кафе 

  Poetry » Other
399 0 3

Поканила ме беше на кафе

съседката. Предчувствам – бе ми бясна.

Дали ме чака аутодафе

за стиховете ми, пределно ясни?

 

Открехвам скърцащата ù врата

със мисъл да го пийнем ритуално.

Преметнала бе белите крака

за срещата ни, като за прощално.

 

За щастие или пък за беда,

направила го с дупка по средата

а сламката, превърната в греда,

бе вече обиколила мах'лата.

 

--------------------------------------------------

Аутодафé – публично изгаряне на клада на

еретици или еретични произведения.  

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Таня, Нели - благодаря ви!
  • Да, много игриви съседки, Рудин! Поздрави!
    Едно Т си изпуснал 1 куплет, втори стих. "ПредчувсТвам"
  • Абе тези игриви съседки, това ще направят.
    Какъв е смисъла, като няма да разбере махалата!
    Разсмя ме от сърце!
Random works
: ??:??