Sep 7, 2021, 9:12 PM

На косъм от задушаване 

  Poetry
190 0 1

Ако ли някой, който си обичал,
не ти е верен, не, не ти е верен,
не се отчайвай ти, другарю смел,
все нявга друг ще те намери...

Ако ли дал си много ти за някой,
а той се подиграл с душата твоя,
не се отчайвай ти, почакай
и помощ ще получиш във двубоя.

Ако ли някой, който си обичал,
решил е да си тръгне безвъзвратно,
дори и до живот да му се вричаш,
той няма да се върне наобратно,

защото да обичаш означава
да бъдеш свободата за човека,
но нявга свободата задушава
и въздух във гърдите не остава.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??