Държавата прилича на оглозган скелет,
облечен в модни дрехи,
гримиран, вчесан и напарфюмиран.
Напудрен, нагласен, оглозган скелет.
Около него глутница хиени и чакали
облизват се и обикалят в кръг.
Зловещ етюд на зъл художник
като че ли е сътворен.
Но той е действие – сценарий,
добре замислен, подреден.
И музика си има –
на фона му звучат послания
за преход и за мир.
А хищникът облизва се, не чака.
Нетърпелив подготвя следващия пир!
гр. София, 12-17.03.2013 г.
© Димитър Христов All rights reserved.