16.06.2013 г., 9:57 ч.

На Лов за България 

  Поезия » Гражданска
423 1 1

Държавата прилича на оглозган скелет,

облечен в модни дрехи,

гримиран, вчесан и напарфюмиран.

Напудрен, нагласен, оглозган скелет.

 

Около него глутница хиени и чакали

облизват се и обикалят в кръг.

Зловещ етюд на зъл художник

като че ли е сътворен.

 

Но той е действие – сценарий,

добре замислен, подреден.

И музика си има –

на фона му звучат послания

за преход и за мир.

А хищникът облизва се, не чака.

Нетърпелив подготвя следващия пир!

 

гр. София, 12-17.03.2013 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щом е скелет трябва пируващите да са мършояди... Дали вместо да си поделят голите кости няма да почнат да се ядат вече един друг, та скелетът да възкръсне. Чудеса стават не само по Великден.
Предложения
: ??:??