С накриво закопчана риза
и пъстра шапка на цветя,
във мислите ми тихо влизаш
с надежда, радост и мечта.
Ухаеш на дъждовен вятър,
на топъл, нежен горски мъх,
с ръце, обгръщащи ме бавно,
докосваш като слънчев дъх.
А с погледа си - скрити страсти
рисуваш, сякаш с младостта
опитваш да избягаш трайно
във свят значим - на любовта.
С накриво закопчана риза
и пъстра шапка на цветя
в живота ми след теб остави
надежда, радост и мечта.
© Валери Станимиров All rights reserved.