Jun 28, 2011, 10:00 PM

На Мария 

  Poetry » Love
617 0 2

На Мария

"Канят ме, мамо, на тежка сватба..."
нар. песен

С крушов лист бръмвам песен за теб,
а дъждът във сърцето ми плаче...
На парцали раздра се мойто Небе
и Тъгата в деня ми прекрачи.

Аз от твойта водица не пих...
Китка не крадох, там, до герана...
Само сън... Само в нежния стих
пред олтара със тебе застанахме...

Теб обичам... С теб ми е Цялото...
а не турих на ръката ти пръстен...
Някой ден, щом решиш да си в бяло,
Обич моя, покани ме за кръстник!

Аз ще стана молитва за теб,
ако искам нещо да знача!
Господ плаче в мойто Небе
и Тъгата в деня ми прекрачи...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??