Oct 26, 2010, 9:06 PM

На моста 

  Poetry » Love
591 0 3

На моста

 

Виждам те в далечината,

това си отново ти - нежна и красива,

и пленен отново от красотата,

аз ходя бавно към теб.

 

Прегърнати слушаме бурната река,

гушкаш ме, целуваш ме, обичаш ме,

а аз държа твоята нежна ръка,

притискам те, желая те, искам те!

 

Двамата гледаме водата от висота.

Тя играе, бяга, шумоли,

а ти отново играеш с моята коса

и сърцето ти пръска бисерни искри.

 

А ние стояхме там

прегърнати на парапета,

а аз не исках да те пускам,

 не исках отново да бъда сам.

 

Дойде време за раздяла –

късно беше вече.

Пуснах те, ала ти не тръгваше…

Двамата стояхме там, сред купища звезди

на моста - на границата на два свята,

по средата между щастието и тъгата!

 

Деян Иванов 24,10,2010

02:02

© Деян Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря и на двете ви... Наистина тва ме кара да продължавам напред. Иии да "Поезията е нещо смело и страхотно!"
  • Йоана наистина те заслужава и обича, както добре личи от стиховете й.Пожелавам ви вечно щастие и нека да няма пречка между вас! Обичайте се! Това е най-хубавото! Поздрав за хубавите думи, от теб към нея и продължавай да твориш все хубаво творчество! Поезията е нещо смело и страхотно! Успех!
  • Страхотно е
Random works
: ??:??