НА МЪЖКИЯ ПАЗАР
Разхождам се веднъж
в този виртуален град,
из мъжкия пазар, унила,
а там висят от дълго
мъж до мъж,
останали от много "секс"
без мъжка сила.
И изведнъж... О, Боже!
Погледа ми спря
различен мъж -
голичък, във щайга,
като лейка си стърчи.
Затичах се...
(все пак, за разлика от всички, не виси)
целувки... радост...
Кратичка, уви!
Беше с надпис "Забранен!"
Уж истински, нали,
а се оказа като всички -
само малко женен мъж,
очакващ голички жени.
Продължавам си
и изведнъж... какво да гледам:
в таз редица срещу мен стои
усмихнат мъж -
освободен и весел
като весела вдовица...
Господи,
как искам аз, поне веднъж,
да срещна наистина самотен мъж...
Ей тъй, заедно и без чадър
да повървим навън
под този топъл, летен дъжд.
юли-август 2006 г.
© Юлияна All rights reserved.