Към светлина и знание повèли
един народ от мъдрост окрилен.
Изваяли житейските повели
и пътя извървели с дух свещен.
Да има бъдеще, което вярва
в безкрая на жадуваните дни.
Историята път да си прокарва
с искрата на човешките мечти.
Народните будители да пазим
в сърцата и душите всеки час.
Завет и корени да не погазим
и мъдростта им свята да е в нас.
Паисий, Левски, Ботев и Берон,
Светите братя Кирил и Методий,
на нашите будители поклон
за светлината раждаща възходи.
© Наташа Басарова All rights reserved.