Jun 26, 2009, 11:52 PM

На село 

  Poetry » For kids
719 0 3

 

На село

 

Ще ме води утре мама

в селото при баба.

Там да ходя обожавам,

честичко я посещавам.

 

В двора бабин зная,

цял ден ще играя.

От енергия кипя,

там ще я освободя.

 

Пъстри пиленца във двора

житце клюцкат без умора,

а петела горделив

кукурига като див.

 

Малко беличко козле

гледа като дяволе.

Иначе е то добричко

и милувките обича.

 

Овчици в хор блеят,

заблуждават се, че пеят.

Диригент е черната овца,

подиграва им се тя.

 

А кобилката красива,

най е приказлива.

Радва всички от душа.

Не знае що е тишина.


 

 

Тез животни аз обичам,

с тях на воля тичам.

Ще ги храня и поя,

дорде не дойде есента.

© Александра Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??