Глупаво вярвам във свят без закони,
защото на никого не са нужни те,
доброто да бди над общите благи,
любов да царува във всяко сърце.
Глупаво вярвам в общество със морали,
в което не властват суета и пари.
Любовта, добрината - те са идеали,
надвиващи всички проклети злини.
Глупаво вярвам в добрината човешка,
във братската обич през трудните дни.
За помощ ръка се протяга отсреща,
когато се стичат по лицето сълзи.
Глупаво вярвам в света на идеала,
където се сбъдват всички мечти.
Във чистата обич на влюбени двама
глупаво вярвай със мене и ти.
© Михаил Лазаров All rights reserved.