Feb 13, 2015, 8:53 AM

Наивност 

  Poetry » Other
1195 1 3

Наивност

 

Смешно наивна изглеждам, нали?

Аз вярвам предимно в доброто.

А света е устроен така да боли,

че добрите да страдат най-много.

Смешно наивна ще бъда със теб

ще вярвам в красивите думи,

а ти ще си мислиш,

че лъжеш и мен,

че боли ме от тези куршуми.

Но тази игра съм играла преди

и вярвах тъй лесно на хора,

но с думи един човек ме рани 

и пусна в душата отрова.

Сега ще ти кажа,че трудно и ти

ще можеш по същия начин

със мойта наивност да храниш мечти

от който след туй си прозрачен.

 

Наивност любима, защо ми тежиш?

Как толкова скъпо ми струваш?

Не идвай при мене тъй много болиш,

при мен наболя се премного.

Наивност любима, защо си ми ти?

От теб оглушах в тишината.

Не ти ли омръзна да бъда във плен

и от думи да страда душата.

Отпращам те много далеч. Изчезни!

От тебе събрах си поуки и нищо,

че всичко във мене крещи

за теб няма място в ума ми.

 

© Веселина Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Наивността се наказва и човек с годините помъдрява.Лесно не се доверява! Хареса ми!
  • Наивността е присъщна на младостта. Така постепено се израства.Ти мъдро си преценила всичко.
    Поздрав и хубав ден!
  • Да пораснеш е болезнено, понякога... Хареса ми!
Random works
: ??:??