Oct 7, 2009, 4:58 PM

Най- ценното нещо 

  Poetry » Love
594 0 4

Най-ценното нещо

 

Не бягай от душата ми, вълшебнико,

превърни ме в стих и музика,

да се лея над илюзиите, дребните -

като твоя жива муза.

 

Нарисувай ме в очите си, художнико,

не ме затваряй, моля те, в платно.

В картината е чувството отложено

за някой ден, навярно за след вечност.

 

Изстрадай ме до дъно, мълчаливо,

тъй както те изстрадвам аз -

не искам да умирам, запази ме жива,

тъй както ще те пазя аз.

 

Не чакай ти на прага ми, отшелнико,

от свят на подлост и измама.

Прекрачи, при мен стопли се и... Последвай

ме. От любовта по-ценно нещо няма.

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??