Sep 1, 2021, 10:17 PM

Най-нежното цвете 

  Poetry
231 0 0

                                                

                       Н А Й – Н Е Ж Н О Т О    Ц В Е Т Е

                                     На Николай Лилиев

 

 

                                      Най-нежното цвете

с най-красивия лик,

с  най-прекрасния мирис

и живот вечно лих,

ти не ще го намериш

сред знойни поляни,

то цъфти непрестанно

от слънце обляно,

ту цъфти, ту повехне

от горкия трепет,

най-нежното цвете –

душата на поета.

 

 

 

14 май 2018

     Къщата

 

 

© Емил Янчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??