Jun 7, 2020, 9:34 AM  

Най - самотната черупка 

  Poetry
779 9 19

Най - силно са те искали във мрака

минутите, когато не заспивам. 

А липсата в часовника тик-така

И времето на кръгъл час умира. 

 

Стрелките му пулсират с бавен ритъм

Не зная как се връщат наобратно. 

Нали  са само глупав механизъм? 

Но също като тебе - многозначен.

 

И също като теб - еднопосочен. 

Отпивам тишината си на глътки. 

Броя до сто, но колко има още

живот във най-самотната черупка? 

 

А липсата в сърцето ми тиктака

и сякаш с мрака в мислите се стича.

Безумно е, но аз все още чакам

нощта, в която пак ще ме обичаш.

 

С благодарност към Мария, Надето и Искра за корекции и идеи ❤️

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??