Jul 31, 2022, 9:06 AM  

Накъде отиваме двамина 

  Poetry » Love, Other
218 2 4

Двамата седим на пейката на гара и държим ръцете си успокоени.

Птиците се прислоняват на перона.

Вред са хора - някои са тъжни, някои засмени.

Накъде сме тръгнали - сами не знаем, към чакан край или очаквано начало.

За проблемите си днес нехаем.

Времето е сякаш вцепенено, спряло.

Наоколо е пурпурно и бяло. 

И ето идва влакът прашен, уморен...

Събирал хиляди истории несподелени. 

Качваме се вътре със стъпки ускорени,

вплитайки буйни ритми окрилени.

Минаваме през ниви и поляни,

до тях издигат се планините великани.

Сами сме в купето и погледите срещат се - животни диви, необуздани.

Все още един за друг всичко неразбрали.

Но убедени сме със сигурност - животът пътешествие е непрестанно, 

приключение вълшебно и не напразно - 

смело вървим по пътища неведоми

и свързани са неминуемо нашите съдби!

 

 

 

 

© Veronika Mihova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??