Jan 6, 2023, 8:34 AM  

Напук 

  Poetry » Strict forms
179 1 2

НАПУК

 

Из безлюбовните поля
бе времето неблагодарно.
Каквото ме боля, боля! –
на всяка болчица аз вярвам.

 

Сред здрач и тръни побелях.

Но по-самотна и от гарван –

да ви излъжа не посмях –

със стих и стъпчица невярна.

 

Преглътнах всичко – смях дребнав,

мълви из тъмни коридори,

лъжи и клетви, и раздори.

 

Напук на кривия си нрав

ще побера в черупка орех

и лудост, и сълза, и горест.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??