Oct 26, 2022, 9:57 AM

Нарисувах съня си 

  Poetry » Free verse
393 5 7

Луната направих от цветен прашец,
звездите погалих със песен.
Тишината проговори с нежен гласец,
а тъмнината грейна в пъстър десèн. 

 

Облякох си мислите в медено жълто.
И грим си сложих – морски вълнѝ,
а чайките в полет – нежно ветрило,
охлаждаха огъня в мойте мечти. 


Боса танцувах снежния валс –
студът сякаш беше жарава.
Приших на сърцето си бурен романс
и то затуптя в луда октава. 


Превърнах нощта в крило пеперудено.
Отпивах жадно всяка капка роса.
Съблякох си роклята – така непринудено
притъпих болката с лека ръка. 


Дуелирах се в спомени, изхвърлях безсмислици.
Изгубвах се, после събирах се в длани.
Забърквах вълшебства, създаващи рими –
така нарисувах небрежно съня си. 

 

 

 

© Яна Ангелова- Яни All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??